GYIK-FAQ
Gyakran Ismétlődő Kérdések - a Szolárium gépekről
Gyakran Ismétlődő Kérdések - a Szolárium használatáról

Kérdezzen Ön is bátran tőlünk E-mailben és Mi megválaszoljuk a kérdéseket, hogy mindenki számára érthető legyen!

Kérdés: Milyen teljesítményű szoláriumgépet érdemes vásárolni?
Válasz: A kisebb teljesítményű szoláriumgép ugyan olyan jó, mint a nagyob teljesítményű társa, csupán a napoztatási időben, valamint kényelmi és luxus szolgáltatásaiban találunk külömbséget.

Kérdés: Álló, vagy fekvő szoláriumgépet vásároljak szalonomba, otthonomba?
Válasz: A szolriumgépek vásárlásánál, elsősorban a beépítendő hely fizikai méretei a meghatározóak, másodsorban gondolhatunk a kényelmi szempontokra. Szalontulajdonosoknak gazdasági, és üzlethelység kihasználtsági számítások alapján érdemes dönteni.

Kérdés: Hogyan vásárolhatok meglévő szoláriumgépemhez olcsó alkatrészeket, csöveket?
Válasz: Minden kedves szoláriumgép tulajdonost - legyen az régi, vagy leendő ügyfelünk - az ország egész területén működő szervízhálózatunkkal, és alkatrész ellátó raktárainkkal, kedvezményes árakkal szolgáljuk ki, internetes vagy személyes megrendelés alapján.

Kérdés: Részletfizetéssel vásárolhatok-e, illetve vásárlás esetén kapok-e némi kedvezményt?
Válasz: Természetesen gépeinket részletfizetéssel is tudjuk adni, melynek hitel konstrukcióját minden esetben az Ön kondíciójához igazítva, személyre szabottan alakítjuk ki. Folyamatos akcióinkról, kedvezményeinkről érdeklődjön kollegáinknál e-mailben, telefonon, vagy személyesen.

Kérdés: Hogyan üzemelhetem be, megvásárolt szoláriumgépe(i)met a leggyorsabban?
Válasz: Kifejezetten csak szolárium szakszerviz üzemelheti be a barnító készülékeket! Szakszerűtlen beüzemelés, akár életveszélyes is lehet! Az általunk forgalmazott szoláriumokat, szervízünk ingyenesen üzemeli be a gyártó által megadott garancia idő érvényesítése végett.

Kérdés: Miért használjunk szoláriumot?
Válasz: Egyszerűen a pihenés, kikapcsolódás, feltöltődés céljából, továbbá az immunrendszerünk erősítésének céljából, a csontritkulás megakadályozása végett, a szív és érrendszer megerősítésére, valamint a vitalitásunk növelésére. A ragyogó közérzet és megjelenés miatt, a téli depresszió ellen, és nem utolsó sorban a rákos megbetegedések kozkázatának csökkentése érdekében.

Kérdés: Milyen gyakorisággal szükséges teljes csőcserét végezni a szoláriumgépben?
Válasz: Természetesen ez a használat gyakoriságával van összefüggésben. A csöveknek garantált élettartama van, melyet használati órában ad meg a gyártó.

Kérdés: Szoláriumozás közben viselhetek-e kontaktlencsét?
Válasz: Szoláriumozás közben feltétlenül használjuk a stúdióban kapott UV-szűrővel ellátott védőszemüveget. A csukva tartott szemek, és a védőszemüveg viselése együttesen megakadályozza, hogy az UV fény elérje az érzékeny szemet, vagy a kontaktlencsét. Mind ezek betartása mellett, azt javasoljuk, hogy szoláriumozás előtt vegye ki a kontaktlencséket!

Kérdés: Várandósan használhatom-e a szoláriumot?
Válasz: Igen, használhatja. Normális módon zajló terhesség alatt, semmilyen korlátozásra nincs szükség. A terhesség előrehaladtával azonban kerülje a túlzott napozást, valamint feltétlenül konzultáljon szakorvosával.

Kérdés: Használhatom-e a szoláriumot gyógyszeres kezelés alatt?
Válasz: Néhány gyógyszer, bizony fotó-allergiás reakciót válthat ki (pl.bőrpir kialakulása). Ezek lehetnek pszichiátriai antidepresszáns, antibiotikumok, esetleg növényi hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerek. Kérje kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze tanácsát!

Kérdés: Szoláriumozhatok Influenzás megbetegedéssel?
Válasz: Sokak által tévesen híresztelt információk ellenére, semmilyen fertőző betegségben sem használhatjuk a szoláriumot. A szervezetre, a keringésre, valamint az immunrendszerre túl erős megterhelő hatása miatt a betegséget lassítja, és semmiféle fertőtlenítő hatása nincs. Gondoljunk embertársainkra, és a fertőzés továbbadásának veszélyére is!

Kérdés: Gyerekek és fehérbőrű felnőttek hogyan szoláriumozzanak?
Válasz: Sokan úgy gondolják, hogy óvatosan, mértékletesen mindenki használhatja a szoláriumot, ellenben a 18. évnél fiatalabbaknak, és a fehérbőrű felnőtteknek semmiféle képpen nem javasoljuk a szolárium használatát, legyen is szó bármilyen modern szoláriumról!

Kérdés: Miért alakulnak ki "fehér foltok" szolárium használat után?
Válasz: Többnyire a lapockánál és a fenék fölötti részeken alakulhatnak ki az un. "fehér foltok". Ennek legfőbb oka, hogy ezeken a pontokon fekszünk, és az állandó nyomás következtében nem tud ezekre a helyekre elegendő vért szállítani az érrendszer, ami a barnuláshoz feltétlenül szükséges oxigént is jelenti egyben.